Vår auktorisation

Att agera rationellt och metodiskt när man precis har mist en närstående kan vara oerhört svårt. Därför är det viktigt att få hjälp och råd av en begravningsbyrå som kan sin sak. Det allra bästa sättet att försäkra sig om detta är att kontrollera att begravningsbyrån är auktoriserad.  Auktorisationen är garantin för att du får rätt hjälp i en situation när du verkligen behöver det. Årjängs Begravningsbyrå är en av landets auktoriserade begravningsbyråer.

Vad krävs för att bli auktoriserad?

För att bli en auktoriserad begravningsbyrå krävs att varje medarbetare genomgår den omfattande auktorisationsutbildning som utarbetats av Sveriges Begravningsbyråers Förbund. Du kan se vår auktorisation som en extra trygghet – en försäkran om att du får rätt hjälp och att allt det praktiska runt begravningen tas om hand på bästa tänkbara sätt. När det gäller etik, tystnadsplikt, arbetsmetoder och prisinformation är du garanterad att vi följer auktorisationens stränga regler.

Vill du veta mer om auktorisationskraven?

Vill du ha ytterligare information om alla de krav som ställs på oss som auktoriserad begravningsbyrå går du enklast in på www.begravningar.se (öppnas i nytt fönster) Tack vare att det finns auktoriserade begravningsbyråer runtom i landet, har du alltid nära till en begravningsbyrå som kan ge dig bästa tänkbara hjälp i en av livets svåraste stunder.

Vill du ha kontakt med en auktoriserad begravningsbyrå i någon annan del av landet?

Du har 400 auktoriserade begravningsbyråer, från norr till söder, över hela Sverige att välja mellan. Snabbaste sättet att hitta närmaste begravningsbyrå med auktorisationssymbolen tydligt exponerad, är att gå in på vårt förbunds hemsida: www.begravningar.se.